top of page
  • Writer's pictureKertu

ELEKTROONILINE: Kuidas blogimisega raha teenida?

Blogimine on juba aastaid olnud väga populaarne tegevus ja uuringud on näidanud, et blogisid loevad 77% interneti kasutajatest. Ka Eestis leidub palju blogijaid, kelle nimi tuleb kohe ette ja kelle uute blogipostitustega hoitakse end kursis. Aga kui kursis ollaks sellega, et kvaliteetse blogi pidamisega on igalühel võimalik ka teenida? All leiab 5 viisi, kuidas enda blogiga hakata teenima.


1. Koostöö blogipostitused

Kui Sinu blogi tärkab mõnele ettevõttele silma või oled ise enda blogiga piisavalt enesekindel, et ettevõttele kirjutada, siis koostööna valminud blogipostitused võivad sisse tuua eurost kuni tuhandete eurodeni. Paljude tuntumate blogide postituste seas võib märgata niinimetatud väikest reklaamimist, kust blogija mainib ära, et tema madrats on just pärit X ettevõttelt. Kui tegemist on suurema ja tuntuma blogiga on teenitav summa suurem, sest ettevõte saab tänu tuntumale blogijale ka rohkem külastajaid.


2. Ettevõtete reklaamid blogis

Blogisid lugedes torkab tihti silmi need vilkuvad reklaamid, mis on tavaliselt kas blogi äärtes või teksti keskel. Raha koguneb klikkide ja näitamiste järgi – mida rohkem klikitakse ettevõtte reklaamile, seda rohkem teenib blogi omanik. Mida rohkem näidatakse erinevaid reklaame, seda rohkem jällegi blogi omanik teenib. Ehk siis alati ei tasu hukka mõista blogijat, kelle blogis reklaamid keset lugemist ette hüppavad, sest see on tema viis teenimiseks. Ja isegi, kui toodet osta ei soovi, siis ka reklaamile vajutamisega teenib sinu lemmik blogija raha.


3. Ettevõte bänner või logo blogi avalehel

Lisades enda blogi avalehele ettevõtte bänneri või logo, maksavad nad sulle paigutuse eest raha, sest blogi avalehel olles on nende reklaami märgatavatus suurem. Lisaks saab raha jällegi iga kliki eest samuti.


4. Ettevõtetega sooduskoodide diilid

Paljud ettevõtted pakuvad blogijatele võimalust soetada nende tooteid odavamalt või annavad tooteid ära tasuta tingimusega, et blogija oma blogis seda toodet tutvustab ja ettevõte teeb talle sooduskoodi. Sel viisil saab blogija endale odavamalt või tasuta toote ning igal korral, kui keegi näiteks e-poes antud blogija sooduskoodi kasutab, teenib blogija selle arvelt raha.


5. Tee enda blogile Facebooki leht

Kui blogil on Facebooki leht jõuavad postitused rohkemate inimesteni. Facebookis saavad lugejad olla uute postitustega alati kursis ja neid meeldivaks lisada, kommenteerida ning ka jagada. Kui keegi blogipostituse postitust Facebookis kommenteerib või jagab, siis näeb seda omakorda tema sõbralistis olevad inimesed ja ka nemad loevad sinu blogi. Nii saab blogi endale uusi lugejaid, kes on omakorda reklaamitarbijad.


Blogis teenimiseks on veel kindlasti ka teisi võimalusi ja väiksema jälgijaskonnaga blogid ei pruugi nii palju koostöid ettevõtetega saada. Küll aga tasub alati enda blogi kirjutada ja teha seda siiski hingega.

84 views0 comments

©2020 by Keskkonnad meie ümber. Proudly created with Wix.com

bottom of page