top of page
  • gertrudsild

ELEKTROONILINE: Kuidas Facebookis edukalt turundada?

Facebook kui üks võimalik turunduskanalitest on kindlasti heaks võimaluseks madala eelarvega ettevõttele reklaami teha. Facebooki algoritmid ei soosi ettevõtete postitusi ning seetõttu jõuab loodav sisu orgaaniliselt ainult 1-3% jälgiatest. Facebook Ads manageris on võimalik luua postituste näol kampaaniad, valida sihtrühm ja eelarve ning nende postituste levik on oluliselt suurem.



Esimeseks sammuks efektiivse reklaamini on hea visuaal. Visuaal peab olema silmatorkav, kõnetav, stiilne ning sellel ei tohiks olla palju teksti. Tekstiga piltide levik on Facebookis samuti väiksem. Pilt võiks olla ise loodud - pildipanga piltidel on üldjuhul ka selline maik juures, nagu oleksid nad pildipangast võetud ning üldiselt on need pildid ka laialdases kasutuses ning nendes pole originaalsust.


Kui pilt on pigem huvi tekitamiseks, siis põhilise sisu annab edasi tekst. Sotsiaalmeedia tekstide kirjutamisel võiks arvesse võtta organisatsiooni ja tegevusvaldkonda. Ettevõtte postitused peaksid olema kirjutatud ühtlase tonaalsusega. Oluline on varasemalt läbi mõelda, mida reklaamiga öelda tahame ehk mis on reklaami sõnum. Seejärel kirjutada see huvitavalt ja kõnetavalt üles, tervitatav on kasutada nt. vanasõnu või kalambuure, mis teksti ilmestavad.


Hea visuaali ja kõnetava tekstiga reklaamist pole kasu, kui see ei jõua õige sihtgrupini. Oluline on varasemalt paika panna, keda oma reklaamiga kõnetada tahame. Kes see inimene on? Kus ta liigub? Millised on ta huvialad? Milline on ta demograafiline taust? Mida kitsam on sihtrgupp, seda kõrgem tuleb üldjuhul kliki hind, kuid õigesti valitud sihtgrupi puhul on reklaam kokkuvõttes tulemuslikum.


Olulisel kohal edukate Facebooki reklaamide tegemisel on kahtlemata testimine. Facebooki reklaame on soovitatav katsetada erinevate visuaalide ja sõnumitega. Kampaania lõppedes on võimalik teha järeldused, millised sõnumid ja visuaalid sihtrühma kõnetasid ning seda saab järgnevatel kampaaniatel arvesse võtta.

0 views0 comments

©2020 by Keskkonnad meie ümber. Proudly created with Wix.com

bottom of page