top of page
  • gertrudsild

FÜÜSILINE: Hea töökeskkonna alused

Personalivoolavus on kasvanud pea kõikides ärivaldkondades ning heade töötajate leidmine ja kollektiivis hoidmine on muutunud väljakutsuvamaks kui varem. Tänasel tööturul konkureeritakse pidevalt tublide töötajate, parimate spetsialistide ning innovatiivsete juhtide nimel. Üks olulisemaid argumente töökoha valikult ning töötajate hoidmisel on hea töökeskkond. Kuid mis moodustab hea töökeskkonna - koha, kuhu töötaja sammub igapäevaselt rõõmsalt ning ootusärevalt?

Kollektiiv on kahtlemata väga oluline faktor hea töökeskkonna loomiseks ning hoidmiseks. Inimestel, kes üksteisega koos igapäevaselt töötavad peab koostöö hästi sujuma. Töökaaslastega veedavad paljud isegi rohkem aega kui oma perega, arvestades, et täistööaeg on 40 tundi nädalas. Selleks, et moodustada toimiv meeskond, on oluline osa värbamisel. Ettevõtte värbaja, juht või personaliinimene peab oskama ettevõttesse valida mitte ainult kompetentsilt sobiva inimese, vaid ka inimese, kes sobib kollektiivi. Lõppude lõpuks värvatakse ju ikkagi inimest, mitte ainult kompetentsi.


Füüsiline töökeskkond mängib samuti suurt rolli. Temperatuur, tööohutus ning mugavus on olulised faktorid kõikidele töötajatele: keegi ei taha töötada liiga palavas või külmas ruumis, ei taha, et oleks seatud ohtu töötaja turvalisus, kõik tahame kontoris istuda mugavatel toolidel ja et töövahendid võimaldaksid efektiivset töö tegemist. Palju on räägitud start-up'ide kontorites olevatest koertest ja ping-pongi laudadest, kuid et sinnani jõuda, on kõige pealt vaja täita töötajate baasvajadused.


Paljud ettevõtted ei näe väärtust ettevõtte ühisüritustel, sest need on kulukad ning juhtkonnal võib olla raske näha nende sündmuste mõju töö tegemisele ja ettevõtte eesmärkide täitmisele. Tegelikkuses aitavad ühisüritused kujundada ühtset meeskonnavaimu, annavad positiivset energiat ja motivatsiooni töö tegemiseks. Läbi ühisürituste on võimalik kommunikeerida ka ettevõtte väärtusi, et töötajad nendest paremini aru saaksid ja neid väärtusi endas kannaksid.


Hea töökeskkonna loomine pole raske kunst, kuid on kindlasti strateegiline tegevus, mida tuleb teha järjepidevalt ja töötajate heaolu arvesse võttes. Lõppude lõpuks on ju töötajad see jõud, mis ettevõtte eesmärke täidab ja väärtust loob.



24 views0 comments

©2020 by Keskkonnad meie ümber. Proudly created with Wix.com

bottom of page