top of page
  • Writer's pictureKertu

FÜÜSILINE: Koostöötamise kontor - mis, miks ja kus?

Updated: Mar 9, 2020

Aina enam on populaarsemaks saamas koostöötamise kontorid ehk co-working spaces. Koostöötamise kontor on kontor, mis oleks nagu täiesti tavaline kontor, kuid tegelikult on hoopis midagi enamat. Nagu heal lapsel ikka on ka koostöötamise kontoril palju erinevaid nimesid: näiteks ühiskontor, kaugtöökeskus, HUB, büroohotell, kaastöökontor ja veelgi.


Aga mis see koostöötamise kontor on?

Kõige lihtsamalt saab seda lahti seletada kui kontorit, mis on kontoriks nii sinu ettevõttele kui ka teistele ettevõtetele ja ka eraisikutele. Kontorid on kohe algusest varustatud tööks vajalike vahenditega nagu lauad, toolid, seminariruumid, kööginurk ja palju muud. Eraisik või ettevõte saab soetada endale ja ka töötajatele pääsme, millega nad siis kas korra või kasvõi aasta koostöötamise kontorisse pääsevad.

Miks peaks keegi koostöötamise kontori valima?

Koostöötamise kontori eripärasid ja eeliseid ongi see, et seal on kõik kohe olemas. Nagu mainitud saab eraisik või ettevõte osta endale kas ühe korra pääsme või kasvõi aastapääsme ja saab seal enda töö asju ajada. Ei ole vaja rentida äripinda ega osta uutele töökaaslastele uusi laudu - koostöötamise kontoris on kõik vajalik olemas. Pääsme sees on wifi, elekter, printer ja muu, mille eest muidu tuleks maksta lisatasu. Lisaks asuvad koostöötamise kontorid mitmes Eesti linnas ja ka välismaal.


Mis kasu on koostöötamise kontorist töötajale?

Siinkohal mainin ka jällegi ära selle, et nendes kontorites on kohe kõik vajalik olemas ja näiteks 24/7 Office ühiskontoris on töötamispindu nii seisvaid, istuvaid kui ka lamavaid. 24/7 Office kontorisse on nagu ettevõtte nimeski mainitult 24/7 tunnine sissepääs sõrmejäljega seega ei pea muretsema kiibi või võtme koju jätmise pärast. Ühiskontoris on koos erinevatest ettevõtetest inimesi seega küsimuste korral on erinevalt aladelt inimesi, kelle poole pöörduda.

Kus Eestis sellised kontorid asuvad?

Eestis võib leida ühiskontoreid pealinnas Tallinnas, kus neid on kõige rohkem. Tallinnas on näiteks 24/7 Office, Kai ühiskontor, Spring Hub, Lift 99 ja veel. Samuti on ühiskontoreid heade mõtete linnas Tartus - Sofa Office aparaaditehases, Sofi Hub ja Spark Hub. Kõige esimesena kuulsin mina ühiskontorist üldse Pärnu linnas, kus asub Forwardspace, mis on eeskätt mõeldud iduettevõtetele ja noortele.


Seega, kui oled noor ettevõtja, kes kodus töötamist ei fänna ja kontorit rentida ei tasuks ära, siis on koostöötamise kontor mõte, mida kaaluda. Samuti on koostöötamise kontor kasuks ettevõtetele, kel on vähem töötajaid või naudib teistega suhtlemist ning koos töötamist.

39 views0 comments

Recent Posts

See All

©2020 by Keskkonnad meie ümber. Proudly created with Wix.com

bottom of page