top of page
  • Writer's pictureKertu

PSÜÜHILINE: Nipid töövestluseks valmistumisel

Updated: Mar 12, 2020

Kõigil tuleb elus ette töövestluseid ja momente töövestlusel, kus mõte kiilub kinni ja ei oska enam midagi lausuda. Olles veel tagasihoidlikuma iseloomuga või hirmul, on töövestlused tihti omaette katsumus. Panen kirja paar soovitust, mida kasutades saab järgmisel töövestlusel end enesekindlamalt tunda.


Mõtle enne töövestlust läbi küsimused, mida võitakse küsida.

Enne töövestlusele minemist mõtle rahulikult nendele küsimustele, mida on seni töövestlustel küsitud või mida võitaks küsida. Kui oled kodus vastused juba mõelnud on töövestlusel rahulikum ja kindlam vastata.

Uuri uue töökoha kodulehte ja sotsiaalmeediat.

Juba tööpakkumist nähes uuritakse tõenäoliselt töökoha kohta rohkem infot kodulehelt või sotsiaalmeediast. Siiski tuleb alati kasuks enne töövestlusele asumist veelkord üle vaadata organisatsiooni koduleht ja sotsiaalmeedia (Facebook, Instagram), et saada nende olemusest ja tegevustest rohkem aimu. Ka vestlusel jääb tööandjale parem mulje, kui oled töökoha omapäradega ja tegemistega kursis.

Uuri varakult välja vestluse toimumise asukoht.

Kui oled vestlusele kutsumine meili või kõne saanud, siis pane endale kõik korralikult kalendrisse või märkmetesse kirja. Vaata juba varakult välja töövestluse toimumise asukoht ja uuri järele, kuidas sinna saab. Pannes endale juba varakult transpordivahendid ja kellaajad paika on kindlam, et jõuad sihtkohta õigeaegselt ja ei pea kiirustama.

Riietu viisakalt ja tee pähe korralik soeng.

Korralik riietus ja väljapeetud välimus on esmamulje loomisel väga oluline. Isegi, kui tegemist on näiteks spordikooli treeneri töökohaga tuleks riietuda siiski korrektselt ja viisakalt kui just ei ole mainitud teisiti. Meeles tuleb aga pidada, et tegemist on töövestlusega ja ka üle pingutada ei ole mõtet.

Küsi enda jaoks olulisi küsimusi.

Kui töökuulutuses ei ole kirjas asju, mille vastuseid sooviksid teada, siis tuleb need kindlasti vestlusel üle küsida. Karta ei tasu, sest hiljem teada saadud vastused ei pruugi alati olla positiivsed ja võivad antud töökoha juures häirida. Sellepärast tulebki küsida kohe, mitte töötades juba antud töökohal.

Töövestlused teevad tõenäoliselt iga inimese närviliseks ja ärevaks. Meeles tuleb alati pidada, et töövestlusele valiti just Sind põhjusega ja nemad on Sinust huvitatud rohkem kuulma. Tasub jääda rahulikuks ja kuulata tähelepanelikult intervjueerija küsimusi ning ettepanekuid.

40 views0 comments

©2020 by Keskkonnad meie ümber. Proudly created with Wix.com

bottom of page