top of page
  • Writer's pictureKarl Erik Padar

VIRTUAALNE: Jalutuskäik virtuaalmaailmas


Hiljutised olud on viinud meie igapäevaelu igapäevakeskkonnast paratamatult rohkem tubasemaks. Kuid mida teha, kui oled koroonaviiruse asemel juba varasemalt kultuuripisikuga nakatatunud ja eelmainitud viiruse tõttu oled sunnitud veetma rohkem aega kodukeskkonnas?

Õnneks on neile “haigetele” rõõmusõnumid nii Eestist kui ka välismaalt.

Ei, ei ole veel teadaolevalt ravi Koroonaviirus SARS-CoV-2le, et pääseks kohapeale uudistama, kuid tänu tehnoologia arengule on võimalused virtuaalseks kohaloluks kõvasti paranenud. Siinkohal tutvustame üheksat toimetuse hinnangul huvitavaimat võimalust virtuaalseks muuseumituuriks. Vajad vaid Adobe Flash Playerit, keskmist internetiühendust ega ka tass teed paha ei tee.


Kohalikud esindajad:


Eesti loodusmuuseum:

Eesti loodusmuuseum pakub eestikeelse audiogiidiga virtuaaltuuri. Piilu müstilisse ürgmetsa või vaata kas tunned kõiki Eestis leiduvaid loomaliike?



Kuressaare loss:

Kuna Saaremaa külastus on kindlasti lähiajal “off-limits”, saab selle lingi kaudu kiigata ka Kuressaare lossi avarustesse.



Kaugemad väljavalitud:


Vatikani muuseum:

Vatikani muuseum pakub kindlasti silmailu ka mitte kunsti hindavale inimestele, kui valida välja oma isiklik favoriit, siis on see just nimelt Vatikani muuseum:


Rijks Studio:

Kunstisõpradele on selle hollandi muuseumi virtuaaleksponaadi valikus nii mitmeid kõrge resolutsiooniga klassikuid.



Briti muuseum:

Jõudis nimekirja eelkõige oma nutika veebilahenduse tõttu, võimalus hüpata tagasi-edasi läbi ajaloo.



San Diego loomaaed:

Loomasõpradele pakub San Diego loomaaed üheksat võimalust vaadata reaalajas millega kohalikud asukad tegelevad. Leiad nii tiigri kui ka pandakarude tegemisi.



Suur Hiina müür:

Külastus Hiina on ilmselt veel pikemat aega pigem unelm, kuid kui kannatust ei ole, saad Hiina müüril ära käia siit:




National Women’s History Museum:

Siit leiad läbi ajaloo ühiskonnas suur muutusi esile kutsunud naiste tegemisi, ei puudu nimede hulgast Harriet Tuban ega ka Sojourner Truth.




Smithsonian 3D solutions:

On loonud eelkõige 3D-modellerimise teel, nii dinosauruste luustike kui ka postimuuseumini ulatuvaid lahendusi.



Võib öelda, et erinevad organisatsioonid on leidnud väga-väga mitmekülgsed lahendused oma sisu tutvustamiseks, loodan, et nautisid seda virtuaalset jalutuskäiku läbi mitme maa ja mandri ja said siit nii mõnegi hea mõtte või lihtsalt rahuliku meele! :)


Kui teema pakub huvi ning soovid näha rohkem võimalusi, leiad need siit:




32 views0 comments

©2020 by Keskkonnad meie ümber. Proudly created with Wix.com

bottom of page